Tietoja

Blogisti

noorav

Olen Noora Vaakanainen, kirjallisuustieteen opiskelija Tampereen yliopistosta. Parhaillani kirjoitan gradua Kristina Carlsonin historiallisesta romaanista Herra Darwinin puutarhuri. Kirjallisuudessa mielenkiintoni herättävät tekstit, jotka pakenevat tulkintoja sekä ylittävät kielen ja kerronnan rajoja. Minulle hyvä kirjallisuus on aina huono alamainen.

Tällä hetkellä toimin Bonnierin Type & Tellillä  koordinaattorina. Kanava klassikko ei kuitenkaan liity työhöni. Tämä blogi keskittyy teoksiin, joita luen vapaa-aikanani ja omasta vapaasta tahdostani.

Aiemmin olen pitänyt kirjallisuusblogia nimeltä Tea with Anna Karenina (TwAK), mutta minä ja entinen blogini olemme vuosien saatossa kasvaneet erillemme. Ehkä juuri tämän vuoksi  bloggaaminen oli TwAKin viimeisinä vuosina enimmäkseen nihkeää ja ilotonta.

Kanava Klassikon myötä olen siirtynyt Blogspotista WordPressiin. Alustan vaihtuminen heijastelee kaiketi toivetta aloittaa alusta, puhtaalta paperilta.

Instagramista löydät minut nimimerkillä @lukevanainen, ja Twitterissä sirkutan tilillä @kanavaklassikko.

Blogista voi tykätä Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/kanavaklassikko/

Blogi

Kanava Klassikko on kirjallisuusblogi, jonka tavoitteena on palvella tekstien kuluttajaa. Samalla toivon kuitenkin, että lukijani voisivat olla jotakin enemmän kuin pelkkiä kuluttajia. Eksykää teksteihin ja vieraisiin maailmoihin tai inspiroitukaa älyllisiin pohdintoihin, sillä juuri näistä asioista hyvässä kirjallisuudessa on kyse. Tekstin kohtaamisesta, joka synnyttää jotakin uutta ja järisyttävää.

Kanava Klassikko keskittyy ensisijaisesti kirja-arvioihin, mutta lupaan tarjota myös laajempia katsauksia etenkin kotimaisen kirjallisuuden ilmiöihin ja johdattaa lukijani hyvän maailmankirjallisuuden pariin. Tahdon koetella palkittuja ja arvostettuja teoksia ja nähdä, kestävätkö ne kriittiset luennat kielialueensa ulkopuolellakin.

Blogiteksteissäni sivujuonteena kulkee pohdinta vanhojen ja uusien klassikkojen olemuksesta ja synnystä. Miksi jostakin teoksesta tulee klassikko? Voidaanko klassikoille asettaa ehtoja tai vaatimuksia? On tietenkin välttämätöntä kirjoittaa siitäkin, miksi jostakin teoksesta ei tule klassikkoa. Minkälainen on teos, joka ei kestä aikaa tai onnistu kuvaamaan sitä?

Pyrin päivittämään Kanava Klassikkoa kerran viikossa, mutta en vanno mitään. Hyvät ja perusteelliset tekstit ottavat oman aikansa, eikä kirjoittamista tule väkisin kiirehtiä.

Kanava Klassikon helmet

kanava-klassikko-helmi

Jos jokin teos onnistuu keikauttamaan maailmaani tai ajatteluani uusille urille, liitän arvion yhteyteen helmi-leiman. Helmi-leimalla merkitty kirja ei ole siis välttämättä täydellinen, mutta kuitenkin jollakin lailla minua ravistellut taideteos.

Kanava Klassikko ei ole veikkauspalvelu, joka ennustaa tulevia kirjallisuuden klassikoita. Otteeni on pohtiva ja kriittinen, mutta olen yksi lukija muiden joukossa. Yksi ihminen ei tee kaunokirjallisesta teoksesta klassikkoa tai kiellä siltä klassikon olemusta. Olen kiitollinen, jos arvioni avaa uusia näkökulmia johonkin tekstiin, mutta yhtälailla toivotan tervetulleeksi riitasoinnut ja erimielisyydet kommenteissa.

Kuvat

Kirjat eivät ole minulle vain teoksia ja tekstejä, vaan myös esineitä. Upeasti suunniteltu kirja on graafinen taidonnäyte, jonka koskettaminen, haisteleminen ja lehteileminen tuottaa minulle suurta nautintoa. Siksi Kanava Klassikossa juhlitaan hyvää kirjallisuutta kuvien kera, materialistista puolta unohtamatta.

Yhteistyö, vieraskynät ja arvostelukappaleet 

Ole minuun yhteydessä sähköpostitse (kanavaklassikko [at] gmail piste com), mikäli olet kiinnostunut esimerkiksi

  1. kirjoittamaan Kanava Klassikkoon,
  2. tekemään yhteistyötä kanssani tai
  3. tarjoamaan arvostelukappaleita.

Kanava Klassikko ottaa mielellään vastaan hyviä kirjoituksia, jotka käsittelevät kirjallisuutta, lukemista tai kirja-alaa ylipäänsä. Joskus vieraileminen toisella areenalla voi kirvoittaa aivan uudenlaisia näköaloja ja virkistää dialogia.

Arvostelukappaleita otan vastaan oman jaksamiseni ja kiinnostukseni mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s